Peleti like poceni na obroke

Lesni peleti predstavljajo novo alternativo kurilnemu olju in zemeljskemu plinu. Vse bolj se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih. Udobno posluževanje tega goriva se lahko postavi ob bok ogrevanju s kurilnim oljem ali plinom. Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost. To je energent, ki ni oddaljen tisoče kilometrov in zato ni odvisen od dragih transportnih stroškov. Z ugodnejšo ceno in enakim udobjem pa je to okolju prijazen energent.

Leseni peleti so narejeni iz cilindrično stisnjene žagovine in lesnih oblancev. Za izdelavo se porablja iz sredice lesa iglavcev in listavcev brez dodanih kemičnih primesi, ki se ga stisne pod močnim pritiskom.Kurilna vrednost peletov znaša okoli 5,56 kWh/kg. Količina2 kg peletov odgovarja vrednosti okoli 1 litra kurilnega olja. Od tega znaša količina pepela max. 1% in ga lahko uporabimo kot dragoceno vrtno gnojilo.

Standard ENplus A1
Karakteristike Like peletov
Ponudnik ali proizvajalec peletov je dal izvesti test ustreznosti v laboratorij in testirani vzorec peletov je izpolnjeval zahteve standarda ENplus A1. Sprotnega nadzora nad dejanskim doseganjem tega standarda pri teh peletih praviloma ni.

Parametri PELETI LIKE
DOLŽINA (mm) 13,6
PREMER (mm) 6,1
VLAGA % 5,81
KALORIČNA VREDNOST MJ/KG 17,3
GOSTOTA NASUTJA KG/m3 638
PEPEL % 0,56

Peleti Like
Prednosti peletov
 • so brez lubja
 • imajo visoko kalorično vrednost
 • imajo minimalno vsebnost vlage
 • so brez vsebnosti lepil in drugih aditivov
 • idealni so tudi za kaminske peči
Značilnosti lesenih
pelet
Izdelani so iz 90 % bukovega lesa ter 10 % smrekovega lesa, kateri služi kot vezivo.
Naši lesni peleti ne vsebujejo nobenih dodatkov ali veziv, zato je količina pepela, ki nastaja pri zgorevanju le-teh, minimalna.
Velika prednost naših peletov je, da so narejeni iz sredice lesa čiste žagovine, katera ne vsebuje lubja. To pomeni manj pepela, steklo peči se ne umaže takoj, boljši izkoristek, manj zastojev in okvar pri peči.
Primerni so za kurjenje tako velikih peči na pelete, kot tudi za kaminske peči, kjer je kvaliteta peletov še posebej potrebna.
S kurjenjem naših peletov je umazanija in nečistost zraka le še preteklost.
Leseni peleti imajo visoko kalorično vrednost in tako večji izkoristek energije.
Peleti like velik izkoristek
Peleti Like najboljša kvaliteta
SESTAVA PELETOV: 90% bukev ter 10% smreka
KURILNA VREDNOST: več kot 5,0KWHKG
PEPEL: manj kot 0,7%
OSTANEK VLAGE: manj kot 8%

Peleti so pakirani v 15 kg vrečke na eni paleti je 65 vrečk kar znaša 975kg in zadostuje za 500 l kurilnega olja .Peleti vsebujejo certifikat kakovosti EN-PLUS 14961-2.ID-Nr.:HR002

Cena

Leseni peleti A1 15 KG vrečka že od 4,35 €

1 paleta 1170 KG že od 339,30 € (na paleti je 78 vrečk)

1 tona že od 290,00€

Povpraševanje

  Kontakt

  EKO-KURJAVA D.O.O.
  Gabrje pri Dobovi 42a
  8257 Dobova

  Poslovna enota:
  Gabrje pri Dobovi 23

  070 665 823
  070 673 080